torsdag 26. juni 2008

Sommertur til Hedmark 6. juni 2008

Årets sommertur med DOQL gikk til Hedmark.

34 damer og en liten frøken på 2 mnd møtte opp kl. 7:30 for å busses til Gjøvik.
Forventningene til dagens opplevelser var stor, været var varmt og godt, bussen hadde aircondition så alt lå til rette for en vellykket dag!

Vi nådde Gjøvik kl. 10:05 og Mjøsas hvite svane, Skibladner, lå og ventet på oss. Om bord var det frokost å få: Spekemat og eggerøre med brød, juice og kaffe til.

Vår blide sjåfør, Terje Grimnes sto på Hamar og ventet på de lystige damer da vi ankom Hamar kl. 11:20. Og vi var lystige fordi NÅ skulle vi på stoffshopping!

På Stange finnes nemlig Sysammen med innehaver Karin Bækkedal (http://www.sysammen.no/) Karin selv var ikke tilstede denne dagen, men sønnen var hjemme og hadde butikk for oss. Først fikk vi en liten orientering om nye produkter som Sysammen er alene om: Silkevatt, og Viledona –en veskevatt som ikke er vatt. Denne vekket særlig interesse og for å si det sånn; Den rullen ble solgt ut! Det var mye spennende stoffer og duppe-ditter i butikken også og det ble snudd og vendt på atskillige stoffbiter og prisene var det ingenting å si på.

Timene gikk og noen mager begynte vel å rumle? På veien fra Karin til Myklagard hvor maten skulle serveres, stoppet vi på Løiten Lysstøberi. Et eldorado i tre etasjer. Den som ikke finner passende lys der, finner ikke noe passende andre steder heller. Her fantes alt! Og lommebøkene våre ble enda litt mer slunken.

På Myklagard ble vi servert svinestek med poteter og surkål og til dessert; Karamellpudding og kaffe. Dette smakte godt for sultne og slitne kropper.

Etter mat var det tid for det uhøytidelige Quiltemesterskapet i Trådsnellekasting. Regjerende mester, Marit Mørk, måtte se seg slått i år av førsteprisvinner: Inger Johanne Strøm, med Solveig Christiansen og Kjersti Hill på de to neste plassene.
Det må sies at Inger vant på ”Britt-Aine varianten: Kaste alle 4 snellene på en gang!

Noen damer var ikke helt ferdig med å sjonglere med kredittkort og penger for ved siden av Myklagard lå det en Nissebutikk. Dvs. en gavebutikk med nisser på loften. Noen av oss fant noe å shoppe der også. ”Er man på tur, ja så er man på tur”, er et greit motto.

På bussen hjem virket alle salig fornøyd med dagen. Noen sovnet og drømte sikkert om både trådsneller, stoff og vakre tepper, mens andre satt og pratet og strikket (!)

Vi var fremme i Drammen presis kl. 20 i 25 varmgrader.
Varme klemmer og svette smil ble delt ut ved adskillelsen med ønske om en riktig god quiltesommer!


Sommerturen til Mjøsområdet 6.juni 2008

Ingen kommentarer: