onsdag 25. august 2010

Ida Thorkildsen - august 2010

Ida Thorkildsen var på besøk hos oss 19. august; en spennende start på høstprogrammet.
Ida er kjent for å bruke alle slags stoffer i arbeidene sine; gjerne stoffer som har en historie. I tillegg er hun en mester både på håndquilting og frihåndsquilting på maskin.


Ida hadde med seg mye flott å vise frem; og hun viste hvordan hun bruker syntetiske stoff, ullstoff, fløyel; i det hele tatt inkludere andre stoff enn bomullstoff kjøpt på quiltebutikker i quiltene sine. Det kan være et spennende innslag; det som gir det en ekstra dimensjon. Men det er viktig å bruke god sømmonn og liten stinglengde for å være sikker på at det blir stabilt.


Vi fikk også se hvordan quiltingen fremhever detaljene i quilten og også kan fortelle en egen historie.


Ida er flink til å sette sammen farger; og de forskjellige stofftypene hun bruker gir en ekstra struktur og dybde til quiltene. Sammen med nydelig frihåndsquilting er det ikke rart at resultatet blir vakkert.


Ida fortalte oss også at hun skal bruke en del av stipendet hun fikk av NQF til et prosjekt som blant annet inkluderer kommunikasjon med andre quiltere via en blogg hun starter i begynnelsen av september. Hun kunne fortelle at den skal hete : http://tremynter.blogspot.com/


Så da kan vi bare følge med og se hva som skjer.


I mellomtiden kan vi kose oss med et tilbakeblikk på de flotte quiltene hun hadde med seg (klikk på bildet for å se alle bildene).

Ida Torkildsen - augustmøte 2010Resten av møtet foregikk på tradisjonelt vis med åresalg og flotte gevinster og Vis-og-fortell. Det er alltid et høydepunkt på møtene våre, å se alt det fine medlemmene har sydd siden sist.

Et knippe med bilder viser hva som ble vist frem.
Vis-og-fortell Augustmøtet 2010

Ingen kommentarer:

Fra blogg til facebook

Det er besluttet at denne bloggen ikke lenger oppdateres, vi forflytter all aktiviteten til facebook. Trykk på bildet under eller linken f...