fredag 29. april 2011

Møte 28/4 med foredrag

Denne torsdagen hadde vi besøk av Tone Storhaug fra AQL. Tone vant Publikumsprisen for teppet Kvinnearven under NQFs årsmøte i 2010.

Hun fortalte små historier om opphavet til noen av broderiene på teppet. Alt er arvet og vært pakket bort og gjemt i 20 år før det ble funnet frem fra glemselen. Mye var ødelagt av slitasje, men likevel var det vanskelig å kaste noe. Løsningen ble å klippe fra de vakre detaljene og bruke de i et teppe. Hun har også skrevet et minnebok som hører til teppet hvor historiene om disse kvinnene er fortalt – et nydelig arvestykke.Monogrammene er sanket fra kjøkkenhåndklær, putevar, undertøy(!). Der er gamle knapper, hedebosøm, nupereller og kniplinger i skjønn sammensetning! Det hele er satt sammen i rader og nydelig håndquilting binder det hele sammen.


28. apr. 2011 Kvinnearven av Tone Storhaug


Så damer, la fantasien flyte. Finn fram dine gamle arvestykker som kanskje bare ligger bortgjemt i en skuff og la deg inspirere av Tone Storhaugs vakre tepper.


Bokauksjon.
Karin opptrådte som utroper på bokauksjonen . Bøker og mønster er donert laget fra medlemmer og inntektene gikk direkte i Birmingham turkassen. Vi fikk inn 735,-


Fellesteppekomiteen har også jobbet siste måneden og hadde med blokker som medlemmer kunne ta til seg og sy ferdig. Slik ser en ferdig blokk ut og komiteen ønsker å samle inn ferdige blokker på augustmøtet.Vis og fortell er et fast innslag og et høydepunkt på møtene våre med varierende mengde. Her er bilder fra kveldens visning.


28. apr. 2011 - Vis og fortell

Ingen kommentarer:

Desembermøte 2018

På torsdagens møte hadde vi besøk av Bente og Bente fra Lille stasjon. De hadde med seg et lite juleprosjekt til de som ønsket det.  ...